top of page

Clinic Running & Yoga

 

Zaterdag 1 april kun je deelnemen aan een 2 uur durende Running & Yoga clinic. De combinatie yoga en hardlopen biedt dé balans voor conditie, kracht, flexibiliteit en ontspanning!

We starten de clinic met yoga. We doen een aantal oefeningen om je lichaam op te warmen, krachtig en soepel te maken ter voorbereiding op het hardlopen.

Daarna gaan we Coelhorst in voor een looptraining van ± 45 minuten. Hierbij wordt vooral gelet op houding en de spieren die je als hardloper het meeste belast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan heupflexoren, hamstrings, kuiten en enkels. Verder doen we een aantal praktische ademhalingsoefeningen die je kunt gebruiken om je hartslag laag te houden, waardoor je het hardlopen langer vol kunt houden.

We sluiten binnen af met een aantal ontspannende yoga-oefeningen. Na de clinic weet je welke oefeningen je kunt doen om je loopprestatie en -houding te verbeteren. Je zult bewuster zijn van je lichaam en je ademhaling. En leren met welke oefeningen je je lichaam, achteraf het beste kunt ontspannen. Na afloop ontvang je een hand-out met daarop een overzicht van alle oefeningen die we behandeld hebben. 

 

Door wie:

Running: Monique de Jonge, leefstijlcoach en gediplomeerd hardlooptrainer die wekelijks met haar eigen loopgroepen traint in Amersfoort Noord. 

Yoga: Inge Stam, allround sportinstructeur, gespecialiseerd in Yoga, Pilates en CrossFit. Werkt in opdracht van diverse sportclubs en bedrijven in Nederland.

Voor wie: Voor zowel de beginnende als gevorderde loper: voor iedereen dus!

Wanneer & hoe laat: zaterdag 1 april, 9.30 – 11.30 uur. Ontvangst vanaf 9.15 uur.

Locatie: Landgoed Coelhorst, Coelhorsterlaan 2 in Hoogland.


Kosten: € 22,50

bottom of page