top of page

Monique de Jonge

Ik houd van sporten. Hardlopen is daarbij mijn basissport. Welke andere sport ik ook doe, o.a. spinning & fitness, lopen komt altijd op de eerste plaats. Het feit dat ik mijzelf altijd kan verbeteren zorgt ervoor dat het een uitdaging blijft.

 

Verder kan ik geen andere sport bedenken die mij in een ‘verloren’ half uurtje zoveel voldoening en energie schenkt. Ik loop alleen met een muziekje op, met  een maatje of in een groep. Weer of geen weer. Heerlijk!

Mijn leukste 'ren-hoogtepunt'
Zo’n 25 jaar geleden liep ik mijn eerste wedstrijd: Nike Ladies Run in Hilversum, 5 km. Het trotse gevoel dat ik toen had, is echt onbeschrijflijk. Dit gevoel heb ik niet meer kunnen overtreffen sinds ik de finish passeerde van mijn eerste echte hele marathon.

 

Mijn meest uitdagende 'ren-hoogtepunt'
De grootste uitdaging was absoluut mijn eerste hele marathon, juni 2012 in Amersfoort. Niet alleen het uitlopen van de 42,2 km maar vooral ook de maanden ervoor. De lange duurlopen, door weer en wind, waren een zware aanslag op mijn agenda en mijn lijf. Maar wat ben ik blij dat ik deze exercitie met mezelf ben aangegaan. Wat een voldoening!

 

Waarom hardlooptrainer?
Omdat ik het gevoel van mijn eerste afgelegde 5 km run nooit zal vergeten, vind ik het geweldig om anderen dit ook te laten ervaren. Ik ben enthousiast en motiverend en vind niets leuker dan een ander datzelfde gevoel te laten ervaren. Ik loop vaak alleen maar nog liever in een groep. Lopen in een groep is gezellig, motiverend en stimulerend. Doe mee en laat je te pakken nemen door het ‘loopvirus’!

Naast de AALO hardlooptrainer opleiding ben ik tevens in het bezit van het trainer 3 AtletiekUnie diploma!

 

Voedingsadviezen
Veel lopers vinden het lastig om hun eten te kiezen. Eet ik vooraf niet teveel zodat ik pijn in mijn zij of andere ongemakken krijg? Eet ik niet te weinig zodat ik de man met de hamer tegenkom? Ik ga een lange duurloop doen, wat eet ik onderweg? Vooropgesteld dat het erg individueel bepaald is heb ik een document gemaakt met voedingsvoorbeelden.
Klik hier (pdf, 55kb) om het document te downloaden.

André Damen

Ik ben een fanatieke hardloper en heb inmiddels vele marathons op mijn 'hardloop CV' staan.

 

Ik het dagelijks leven ben ik verpleegkundige op een spoedeisende afdeling in een psychiatrische instelling.

In 2015 heb ik, net als Monique,  ook mijn trainersdiploma bij de AtletiekUnie behaald. Het doel was om daarmee ook lessen te gaan geven en dat doe ik dus inmiddels ook. Met veel plezier! Ik probeer het beste uit de lopers te halen door elke week weer nieuwe, inspirerende en uitdagende trainingen te bedenken waar je sneller en sterker van wordt. En ondanks dat er soms hard gebikkeld moet worden is de voldoening achteraf groot! Dit krijg ik regelmatig terug van de lopers hetgeen mij nog meer motiveert om voor hen mijn uiterste best te doen.

Techniektraining is niet bij iedereen favoriet maar wil je een loper zijn zonder blessures en met een goede loophouding dan is dit gewoon een onderdeel van de training. Ook krachttraining hoort erbij, dus mocht je een groep hardlopers in de plankhouding zien liggen dan zijn dat waarschijnlijk de Keirunners!

bottom of page